Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Süha Oral'dan imza günü

Süha Oral

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Süha Oral'ın kitap imza günü gerçekleşti.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Süha Oral’ın kitap imza günü gerçekleşti. Belediye nikah salonunda gerçekleşen, “Sordular, Bilemedim, Utandım da…” isimli kitabın imza gününe Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Başkan Yardımcısı Mehmet Fahri Sert de katıldı. Etkinlikte konuşan Bandırmalı Süha Oral, ülkemiz toplumunun okumayı sevmeyen bir yapıya sahip bulunduğunu vurgularken, “İşte bu nedenle yazmak değil, okutmak daha önemlidir” dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında, belediyelerin yalnız çöp toplayan, yol yapan, su akıtan kuruluşlar olmadığını vurgularken, şunları söyledi:
“Belediyeciliğin sosyal yönleri de vardır. Belediyeler, vatandaşlara bilim, eğitim, sanat ve kültür aktarmak için de çaba harcamalıdır. Geçmişimizi çok iyi bilmek ve ondan dersler çıkararak, geleceğe yönelmek zorundayız.”
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını da eleştiren Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
“Bize, seçim öncesi, Büyükşehir’e geçildiğinde, ilçe belediyeleri olarak bütçemizin 2-3 kat artacağı söylenmişti. Ancak şu anda bütçemiz yarıdan aşağı düştü. Görülüyor ki, Büyükşehir Belediyesi ile ilçeler, yani küçük şehir belediyeleri arasında bir rekabet oluştu. İşte son olarak Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’nın su fiyatlarına % 14’lük artış getirdi.”
Mirza, bugün ülkemizde Atatürk’ü sevmeyenler ve Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin bulunduğuna dikkati çekerken, “Onlarla mücadelemizi sonuna dek sürdürmeliyiz” diye konuştu. Mirza, konuşmasının ardından Süha Oral’a bir plaket verdi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli